اسانس های خوراکی مناسب برای استفاده در کیک پزی و قنادی؛ نکات و ترفندها
یکی از جالب ترین و خلاقانه ترین بخش های شیرینی پزی و کیک پزی انتخاب طعم و رایحه مناسب برای خوش طعم کردن کیک و شیرینی است. از همون اول کار وقتی داشتم تو آشپزخونه اولین کیک ها و شیرینی هامو درست می کردم همیشه دنبال این بودم که چطور میشه طعمی منحصر به فرد خلق کرد که همه ازش لذت ببرن. تو این راه اسانس خوراکی به یکی از ابزارهای جادویی من تبدیل شد. تو این مقاله می خوام براتون از تجربه های خودم درباره بهترین اسانس ها چالش ها و ترفندهایی که تو این مسیر یاد گرفتم صحبت کنم.
چه اسانس هایی برای کیک پزی مناسب هستن؟
قبل از اینکه بریم سراغ بهترین اسانس ها باید بدونید که اسانس های خوراکی یه دنیا متنوع دارن. از وانیل کلاسیک گرفته تا طعم های عجیب وغریب مثل اسطوخودوس! هر کدوم از این اسانس ها ویژگی ها و کارایی خاص خودشونو دارن. اما چه اسانس هایی بیشتر تو کیک پزی جواب میدن؟
- وانیل : وانیل بدون شک پادشاه اسانس های کیک پزیه! تقریبا تو ۹۰ درصد دستورهای شیرینی و کیک ازش استفاده میشه. این طعم کلاسیک به شیرینی یه لطافت خاص میده که هیچوقت از مد نمی افته.
- بادام : یکی از اسانس های پرطرفدار برای شیرینی های خوشمزه! فقط باید حواستون باشه که بادام طعم قوی داره و اگر زیاد استفاده بشه ممکنه تو ذوق بزنه.
- پرتقال و لیمو : اگر دنبال طعمی تازه و مرکباتی هستید اسانس های پرتقال و لیمو عطر و بوی فوق العاده ای به کیک میدن. به ویژه برای شیرینی های تابستونی پیشنهاد میشه.
- نعناع : یکی از طعم هایی که شاید کمتر بهش توجه بشه اما تو بعضی از کیک های شکلاتی واقعا فوق العاده ست.
- رز و اسطوخودوس : این دو اسانس برای کیک های مجلسی و خاص عالی هستن. من اولین بار که از اسانس رز تو کیک عروسی دوستم استفاده کردم همه شگفت زده شدن!
چند نکته مهم برای استفاده از اسانس ها
از تجربه های مختلفم که بخوام بگم چند نکته مهم در مورد استفاده از اسانس ها همیشه کارآمد بودن. اینا رو حتما تو ذهنتون داشته باشید :
- دوز مناسب رو رعایت کنید : اسانس ها خیلی قوی هستن. باور کنید! به خصوص بادام یا اسطوخودوس. وقتی می خواید ازشون استفاده کنید حتما از کم شروع کنید و به تدریج اضافه کنید. اولین باری که اسطوخودوس تو کیکم ریختم کل طعم کیک رو خراب کرد چون زیادی استفاده کردم.
- اسانس طبیعی یا مصنوعی؟ همیشه دنبال اسانس های طبیعی باشید چون طعم و عطر بهتری دارن و سالم تر هم هستن. البته اسانس های مصنوعی هم اگر از برندهای معتبر بگیرید می تونن خوب باشن اما شخصا بیشتر به طبیعی ها اعتماد دارم.
- ترکیب طعم ها : ترکیب کردن اسانس ها یکی از بهترین ترفندهاست. مثلا ترکیب وانیل با پرتقال یا بادام با لیمو نتیجه خیلی خوبی میده. به مرور که تجربه تون بیشتر میشه خودتون ترکیب های خاص خودتون رو پیدا می کنید.
چه موقع از اسانس ها استفاده کنیم؟
یکی از سوال های رایجی که همیشه ازم پرسیده میشه اینه که اسانس ها رو کی باید به مواد کیک اضافه کنیم؟! راستش این به نوع کیک بستگی داره. اما معمولا وقتی دارید مایعات (مثل تخم مرغ شیر یا کره) رو به مواد خشک اضافه می کنید اون موقع بهترین زمانه که اسانس رو هم اضافه کنید. به خصوص برای اسانس های قوی مثل بادام یا نعناع.
چالش های استفاده از اسانس ها
یکی از چالش هایی که توی کار با اسانس ها ممکنه باهاش مواجه بشید اینه که طعم نهایی کیک اون چیزی که توقع داشتید نباشه. این تجربه رو همه شیرینی پزا حتی اونایی که حرفه ای هستن دارن. اولین بار که از اسانس گل رز استفاده کردم خیلی ذوق داشتم ولی وقتی کیک آماده شد طعمش بیشتر شبیه عطر بود تا کیک! بعدها فهمیدم که این اسانس ها باید خیلی کم مصرف بشن. پیشنهاد من اینه که همیشه مقدار کمی از اسانس ها رو تست کنید و به مرور به مقدار دلخواه برسید.
چند ترکیب پیشنهادی برای شروع
اگر تازه شروع کردید به استفاده از اسانس ها این چند ترکیب رو امتحان کنید :
اسانس | نوع کیک/شیرینی پیشنهادی | مقدار پیشنهادی (برای یک کیک ۲۵۰ گرمی) |
وانیل | کیک شکلاتی یا کیک وانیلی | ۱ قاشق چای خوری |
بادام | شیرینی بادامی | ۱/۲ قاشق چای خوری |
پرتقال | کیک پرتقالی | ۱ قاشق چای خوری |
لیمو | کاپ کیک لیمویی | ۱/۲ قاشق چای خوری |
رز | کیک مجلسی | ۱/۴ قاشق چای خوری |
ترفندهای بیشتر برای استفاده حرفه ای تر
حالا که یه شناخت خوب از اسانس ها پیدا کردید وقتشه چند ترفند پیشرفته تر هم یاد بگیرید :
- طعم های مخفی ایجاد کنید : همیشه اسانس رو به طوری اضافه کنید که طعمش نه خیلی غالب باشه و نه کم. این کار باعث میشه کیک شما طعمی خاص و ماندگار داشته باشه.
- استفاده از اسانس های الکلی : اسانس های الکلی مثل وانیل الکلی یا پرتقال الکلی برای پختن کیک های حرفه ای کاربرد دارن. این اسانس ها طعم رو به خوبی منتقل می کنن و در دمای بالای فر بخار میشن.
سوالات رایج در مورد اسانس های خوراکی
آیا اسانس های خوراکی تاریخ انقضا دارن؟
بله اسانس ها تاریخ انقضا دارن. معمولا اسانس های طبیعی سریع تر خراب میشن و بهتره بعد از باز کردن شیشه اون ها رو در جای خنک و تاریک نگه دارید.
آیا می تونم از اسانس در شیرینی های خشک هم استفاده کنم؟
قطعا! اسانس ها توی شیرینی های خشک هم عالی عمل می کنن. فقط توجه کنید که توی خمیرهای خشک و سفت مقدار اسانس کمی بیشتر باشه تا خوب جذب بشه.
چرا اسانس من طعم خوبی نداره؟
اگر اسانسی که استفاده کردید طعم خوبی نداره ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه. از جمله اینکه برند مناسبی نباشه یا مقدارش رو زیاد یا کم استفاده کرده باشید. همیشه از برندهای معتبر خرید کنید و به اندازه اش دقت کنید.
جمع بندی
در نهایت انتخاب و استفاده از اسانس های خوراکی یه هنر خاصه که با تجربه و آزمون و خطا بهتر میشه. همیشه از کم شروع کنید و طعم ها رو ترکیب کنید. امیدوارم از تجربه های من استفاده کرده باشید و ازین به بعد کیک هاتون طعم بهتری پیدا کنه. حتما تجربیات خودتون رو تو کامنت ها به اشتراک بذارید!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اسانس های خوراکی مناسب برای استفاده در کیک پزی و قنادی؛ نکات و ترفندها" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اسانس های خوراکی مناسب برای استفاده در کیک پزی و قنادی؛ نکات و ترفندها"، کلیک کنید.
اسانس های وانیلی که استفاده می کنم انگار بعد از پخت هیچ اثری ازشون نمی مونه! چی کار کنم که عطر وانیل بهتر بمونه تو کیکم؟
راستش من چند بار از اسانس های نعناع استفاده کردم ولی به شدت بوی خمیردندون گرفت! اصلاً توصیه می کنی دوباره امتحانش کنم یا کلاً بی خیال بشم؟
طعم لیمو تو شیرینی هام عالی میشه اما مشکل اینه که اصلاً عطر قوی نداره. کسی راهی سراغ داره که هم عطر داشته باشه هم طعم؟
میشه از اسانس های الکلی تو دسرهای سرد مثل چیزکیک هم استفاده کرد یا فقط برای کیک های گرم مناسبه؟ اگر تجربه ای دارید خوشحال میشم بدونم.
مشکل من اینه که وقتی از اسانس بادام استفاده می کنم بقیه میگن که زیادی طعم سنگینی داره. ترکیب کردنش با چی می تونه طعمش رو ملایم تر کنه؟
من هم از اسانس های طبیعی استفاده کردم هم مصنوعی. به نظرم تفاوت زیادی داشتن و طبیعی ها خیلی بهتر بودن ولی قیمتشون بالاست. ارزش داره هزینه کنیم یا همون مصنوعی ها رو استفاده کنیم؟
همیشه با اسانس های مرکبات مثل پرتقال مشکل دارم. نمی دونم چرا تلخ میشه. شما چه تجربه ای باهاش داشتید؟
یکی از دوستانم گفته که اسانس شکلات اصلاً طعم خوبی تو کیک ها نداره و باید از پودر کاکائو استفاده کرد. کسی دیگه ای هم همچین تجربه ای داشته؟
تجربه من با اسانس اسطوخودوس خیلی بد بود. کل خونه بوی عطر گرفت ولی طعمش تو کیک زیاد خوشایند نبود. فک کنم این طعم ها فقط برای بعضی کیک های خاص خوبه.
من همیشه از وانیل برای کیک ها استفاده می کنم ولی تازگیا دنبال یه تغییر هستم. کدوم اسانس رو پیشنهاد می کنید که به کیک وانیلی عطر تازه ای بده؟
راستش من وقتی از اسانس رز استفاده کردم همه گفتن کیکم شبیه عطر شده! شما گفتید که مقدارش خیلی مهمه. دقیقاً چقدر باید استفاده کنم که خوب بشه؟
من از اسانس پرتقال تو کیک شکلاتی استفاده کردم اما خیلی طعمش قوی شد. چجوری می تونم این مشکل رو حل کنم؟ به نظرتون باید کمتر بریزم یا با اسانس دیگه ای ترکیب کنم؟
برای شیرینی های نوروزی از اسانس بادام استفاده کردم ولی حس می کنم خیلی غلیظ بود. برای شیرینی های سنتی چی پیشنهاد می کنید؟
من دنبال یه اسانس جدید و خاص هستم که تو کیک تولد بچه هام استفاده کنم. چی پیشنهاد می کنید که هم خوشمزه باشه هم بچه ها دوست داشته باشن؟
چند تا از اسانس های طبیعی رو امتحان کردم ولی بوی بعضیا بعد از پختن کیک از بین میره. چه راهکاری دارین که این مشکل حل بشه؟
من همیشه تو پخت کیک از اسانس های میوه ای استفاده می کنم ولی بعد از پختن کیک طعمش خیلی ضعیف میشه. چیکار کنم که طعمش بیشتر تو کیک بمونه؟
خیلی وقتا اسانس های مختلف رو با هم ترکیب می کنم ولی بعضی وقتا طعم نهایی عجیب میشه. چه ترکیب هایی رو توصیه می کنید که مطمئن باشم نتیجه خوبی میده؟
استفاده از اسانس رز برای کیک عروسی فکرم رو مشغول کرده اما نگرانم که زیادی بو بده و طعمش عجیب بشه. کسی امتحان کرده که مطمئن بشم؟
طعم نعناع و شکلات رو امتحان کردم ولی اصلاً خوب از آب درنیومد. شاید زیاد ریختم نظرتون چیه؟ چقدر باید از هر کدوم استفاده کنم؟