عکسی از میدان مشق تهران (باغ ملی) در سال ۱۳۰۴ خورشیدی
به گزارش خبرگزاری ایکسل در زمان فتحعلی شاه قاجار تصمیم گرفته شد برای تمرین رزمی قُشون میدانی در تهران ساخته شود. همین جایی که اکنون وزارت امور خارجه و کتابخانه و موزه ملک در آن واقع شده است. این میدان در زمان سلطنت ناصرالدین شاه توسعه یافت و محمدحسین خان سپهسالار دیواری با طاق های آجری به آن اضافه کرد. دروازه ای نیز با درِ دو لنگه و دو عدد طاق نما در دو سوی آن بنا شد. ناصرالدین شاه از همین جا مشق نظامیان را نظاره می کرد.
در دوران پس از کودتای اسفند ۱۲۹۹ تمرین ها و آموزش های نظامی به خارج از تهران منتقل شد و میدان مشق رونق سابق خود را از دست داد؛ دیگر مارشی در آن نواخته نمی شد و عملا بلااستفاده ماند اما همزمان با اجرایی شدن طرح «باغ همگانی» که امروزه «پارک» خوانده می شود نامِ میدان مشق نیز به «باغ ملی» تغییر کرد و به مرور ساختمان هایی نیز در این منطقه ساخته شد.
سردر معروف باغ ملی هم در دوره ی رضاشاه ساخته شد. جعفرخان معمار کاشانی طراح آن بود و در اجرا معماران زبده ی دیگری نیز او را یاری کردند استاد اسماعیلی سفت کاریِ نهایی را به پایان رساند و ستون های سردر باغ ملی را کریم منیژه ساخت. استاد خاک نگار مقدم کاشی های آن را ساخت.
این تصویر میدان مشق تهران در حدود سال ۱۳۰۴ خورشیدی است که روزنامه ی اطلاعات روز ۲۱ ایکسل ۵۴ در صفحه ی ۱۴ خود منتشر کرد.
۲۵۹
عکسی از میدان مشق تهران (باغ ملی) در سال ۱۳۰۴ خورشیدی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عکسی از میدان مشق تهران (باغ ملی) در سال ۱۳۰۴ خورشیدی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عکسی از میدان مشق تهران (باغ ملی) در سال ۱۳۰۴ خورشیدی"، کلیک کنید.