آیا اوتیسم ارثیه؟
اوتیسم اولین بار سال 1943 شناسایی شد. پس به نسبت بسیاری از اختلالات، به تازگی کشف شده است. به همین خاطر تصورات اشتباه زیادی درباره اش وجود دارند. خیلی ها درباره علت اتیسم می پرسند، آن ها می خواهند بدانند آیا اوتیسم ارثی است یا اکتسابی؟ در این مقاله رسش، سعی می کنیم پاسخ کاملی به این پرسش بدهیم، و شش حقیقت مهم درباره را با شما در میان بگذاریم. مداخله موثر برای کنترل علایم اوتیسم شکل های مختلفی دارد. از رفتن به پیش دبستانی معمولی گرفته تا کار والدین با فرزند طی روز، و درمان های مستقیم از سوی معلمان و متخصصان آموزش دیده، همگی می توانند تاثیر بگذارند. به لطف مداخله زودهنگام، بسیاری از کودکان اوتیسم پیشرفت قابل توجهی دارند.
آیا اوتیسم ارثی است یا اکتسابی؟
مادری می گفت از اول احساس می کرد دخترش تفاوت هایی دارد! سارا کوچولو شش ماهه بوده که از غر زدن دست کشیده و در حدود ده ماهگی به طور کلی ساکت شده است. طراحی لباس مرد عنکبوتی بچه ها با استفاده از فناوری های پیشرفته جهت افزایش کارایی و مقاومت انجام شده است . سارا در برابر بغل گرفتن، بوسیدن یا لمس کردن هم مقاومت می کرده است. این مادر می گوید احساس می کردم هر روز فرزندم را بیشتر از روز قبل از دست می دهم. وقتی سارا به بیست ماهگی رسید، هیچ کلمه ای به زبان نمی آورد و حتی صدایی شبیه کلمات هم از او شنیده نمی شد. مادربزرگ که روان شناس هم بود، مشکوک شد که سارا ناشنواست. اما آن ها بعد از مدتی فهمیدند دختر کوچولو اوتیستیک است. مادر تعریف می کند که این تشخیص، هم ناراحتم کرد، و هم راحت شدم! چون بالاخره فهمیدم مسیله چیست.
چیزهای ناشناخته زیادی درباره اوتیسم وجود دارند. اما محققان عقیده دارند جزوی ژنتیکی در این میان نقش دارد. یعنی اگر فردی به اوتیسم مبتلاست، به احتمال زیاد فرزندش هم اوتیستیک خواهد بود. البته سطح و شدت اوتیسم فرق دارد. خیلی از ، در صحبت کردن، تعامل با دیگران، به اشتراک گذاشتن احساسات و یادگیری مشکل دارند. نکته امیدبخش این است که به لطف تلاش های خستگی ناپذیر بسیاری از پدرومادرها و فعالان این حوزه در سرتاسر دنیا، آگاهی عمومی از اوتیسم نسبت به سال 1943 که شناسایی شد، خیلی افزایش یافته است. سازمان های بهداشتی بین المللی، میلیون ها دلار برای مطالعه روی این اختلال هزینه می کنند. محققان و دانشمندان در دانشگاه های زیادی مشغول یافتن علل و درمان آن هستند.
در این مقاله بلاگ مرکز مشاوره رسش، شش حقیقت درباره اوتیسم را با شما در میان می گذاریم که همه پدرومادرهای کودکان اتیسم باید بدانند. دانشمندان هنوز نمی دانند دقیقا چه چیز یا چیزهایی باعث اوتیسم می شوند، اما می دانند که جزوی ژنتیکی در این میان نقش دارد، و این اختلال در دل خانواده رخ می دهد. شواهد حاکی از آن هستند که . اما چنین رابطه ای بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید! شرایط پزشکی زیادی ناشی از عوامل محیطی هستند، و اوتیسم هم از این قایله مستثنا نیست! برای نمونه، بعضی مواد شیمیایی ممکن است ریسک ابتلا را افزایش بدهند. البته موسسه ملی سلامت ایالات متحده می گوید این افزایش ریسک، با عوامل دیگری ترکیب می شود. اگر فردی به دلیل جهش های ژنتیکی، مستعد ابتلا به اختلال طیف اوتیسم باشد، عوامل محیطی می توانند احتمال ابتلا را افزایش بدهند.
برای مثال، اگر کسی که به خاطر جهش های ژنتیکی، مستعد ابتلا به اوتیسم است، در معرض عفونت یا تماس با مواد شیمیایی موجود در محیط قرار بگیرد، به این اختلال دچار خواهد شد. البته این صددرصدی نیست. یعنی شاید کسی از نظر ژنتیکی حساس باشد، و در معرض مواد شیمیایی هم قرار بگیرد، اما به اختلال طیف اوتیسم دچار نشود. بعضی والدین کودکانی که علایم اوتیسمشان برای اولین بار بعد از دریافت واکسن سرخک، اوریون، سرخجه (MMR) ظاهر شده، می گویند همین واکسن علت آن بوده، اما تحقیقات نتوانسته اند شواهد علمی در این زمینه پیدا کنند. او می گوید تا 40درصد کودکان مبتلا به اوتیسم در سنین 12 تا 18ماهگی دچار رگرسیون می شوند. به این معنی که طبق انتظار رشد می کنند، اما در این بازه سنی، ناگهان مهارت های ارتباطی و اجتماعی خود را از دست می دهند.
واکسن MMR به طور معمول بین سنین 12 تا 15ماهگی تزریق می شود، اما مدیر این موسسه، هم زمانی شروع علایم اتیسم، با زمان دریافت واکسن را تصادفی می داند. جیوه برای مغز نوزادان و کودکان مضر است. برای خرید لباس مرد عنکبوتی سیاه و قرمز با تار ، به شناسایی نقاط تقلب و تفاوت های موجود در نسخه های جعلی توجه کنید . البته تولیدکنندگان واکسن در کشورهای مختلف، از سال 1999 به طور داوطلبانه شروع به حذف تیمروسال کردند. از اواخر سال 2001 هم هیچ واکسنی که در اوایل دوران کودکی داده می شود، حاوی این ماده نگهدارنده نیست. در حال حاضر تیمروسال فقط در واکسن آنفولانزا و بعضی واکسن هایی استفاده می شود که به نوجوانان و بزرگ سالان می دهند.
به نظر می رسد قرارگیری در معرض عفونت رحم، خطر ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش می دهد. برای نمونه، ، بیش از 1میلیون و791هزار کودک سویدی را مورد تحلیل قرار داد. این مطالعه می گوید اگر فرد بارداری به عفونت شدید دچار شود، احتمال ابتلای فرزندش به اختلال طیف اوتیسم تا 70درصد بیشتر است. یکی از نویسندگان این مطالعه عقیده دارد نتایج این تحقیق باید افراد باردار را تشویق به دریافت واکسن آنفولانزا کند که هم برای بارداری بی خطر است، و هم می تواند از عوارض جدی جلوگیری کند. علاوه بر عوامل ژنتیکی و محیطی، بعضی عوامل بیولوژیکی هم ممکن است ریسک ابتلا به اوتیسم را افزایش بدهند. این ها چند نمونه از این عوامل هستند:
- مشکلات در ارتباطات مغزی
- مشکلات رشدی یا رشد بیش از حد در بعضی نواحی مغز
- مشکلات متابولیسمی
- مشکلات سیستم ایمنی بدن
واقعیت این است که هنوز هیچ درمانی برای اوتیسم شناخته نشده است. اما درمان های کنترلی می توانند به کودکان کمک کنند تا طیف گسترده ای از مهارت ها، از برقراری ارتباط چشمی گرفته تا در آغوش گرفتن و صحبت با دیگران را بیاموزند. کودکان اوتیستیک رفتارها و توانایی های بسیار متفاوتی دارند. اینجاست که درمان کنترلی موثر، چالش های منحصربه فرد هر کودکی را در نظر گرفته و رشد سالم را از طریق بازی ممکن می سازد. هرچه این درمان ها زودتر شروع شوند، بهتر است. بعضی کارشناسان توصیه می کنند کودکی که به اتیسم مشکوک است، باید 25 ساعت در هفته تحت درمان باشد.
مداخله موثر برای کنترل علایم اوتیسم شکل های مختلفی دارد. از رفتن به پیش دبستانی معمولی گرفته تا کار والدین با فرزند طی روز، و درمان های مستقیم از سوی معلمان و متخصصان آموزش دیده، همگی می توانند تاثیر بگذارند. به لطف مداخله زودهنگام، بسیاری از کودکان اوتیسم پیشرفت قابل توجهی دارند. برای خرید لباس مرد آهنی ، ممکن است به دنبال محل هایی مخصوص این محصولات باشید که این نوع لباس ها را عرضه می کنند . مطالعاتی حاکی از آن هستند که امروزه تقریبا 80درصد کودکان مبتلا به اوتیسم تا سن 9سالگی کمی صحبت می کنند. اما بیست سال پیش، فقط 5درصد این کودکان به چنین مرحله ای می رسیدند. نکته جالب دیگر اینکه تحقیقات گذشته نشان داده بودند بیشتر کودکان اوتیستیک، توانایی های شناختی کمتر از حد متوسطی دارند.
جمع بندی
تصورات اشتباه زیادی درباره اوتیسم وجود دارند. خیلی ها هم می خواهند بدانند آیا اوتیسم ارثی است یا اکتسابی؟ به همین خاطر، در این مقاله رسش، سعی کردیم پاسخ کامل و علمی به این پرسش بدهیم. توصیه می کنیم این مقاله را یک بار دیگر، با دقت مطالعه کنید. در نهایت اینکه مداخله زودهنگام، می تواند تاثیر فوق العاده ای بر رشد ذهنی و جسمی این کودکان داشته باشد. پس اگر کودک اوتیسمی دارید که نمی دانید چگونه باید مهارت هایش را پرورش بدهید، حتما به کلینیک جامع توان بخشی رسش مراجعه کنید و کمک تخصصی بگیرید. اما مطالعه تازه ای حاکی از آن است که درمان زودهنگام، نمره آی کیو کودکان اتیسم را تا حدود 20 امتیاز افزایش داده، و تقریبا به سطح طبیعی می رساند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا اوتیسم ارثیه؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا اوتیسم ارثیه؟"، کلیک کنید.