جدایی اپل از گوگل چقدر جدی است؟/دشواری های انحصارشکنی در بازار فناوری
نهاد های قانون گذار با هدف انحصارشکنی در بازار های فناوری، احتمال تفکیک خدمات مشترک گوگل و اپل را در دستور کار قرار دادند.
خبرگزاری علم و فناوری ایکسل؛ تلاش قانون گذاران برای شکستن انحصار در بازار فناوری چالش های زیادی برای پنچ شرکت برتر این حوزه ایجاد کرده است. آمازون، اپل، آلفابت، فیسبوک و مایکروسافت، پنج غول فناوری جهان و معروف به بیگ تِک (Big Tech)، این روز ها با اقدامات انحصارستیزی روبه رو هستند که می تواند در گام های اول به قطع همکاری اپل و گوگل آلفابت در ارایه خدمات مشترک منجر شود.
پیشینه انحصارشکنی و نگرانی نهاد های قانونی
گوگل اتهامات اتحادیه اروپا علیه خود را رد کرده است و اپل نیز شکایت اخیر ایالتی علیه این کمپانی را غیرواقعی و از نظر قانونی، نادرست خوانده است، اما نهاد های ناظر نگران هستند که فعالیت این شرکت ها مانع از رقابت و بقای شرکت های کوچک تر شود. آنها حتی ممکن است بخواهند این شرکت ها را به شرکت هایی کوچک تر تقسیم کنند تا مطمین شوند همه چیز برای همه منصفانه است که در این صورت، اتفاق بی سابقه ای خواهد بود، زیرا اولین بار است که چنین سرنوشتی برای این نوع شرکت ها رقم می خورد. نمونه بسیار مشهور از چنین اقدامی، تجزیه شرکت تلفن و تلگراف آمریکا در 1984 به هفت شرکت مستقل و کوچک تر بود که در راستای شکستن انحصار در قرن بیستم انجام شد.
اعتراض به فضای بسته اطلاعاتی
اکنون قانون گذاران ادعا می کنند که شرکت هایی مانند اپل و گوگل زیست بوم های غیرقابل نفوذی را در اطراف محصولات خود ایجاد کرده اند، که این فضای بسته اطلاعاتی، دسترسی مشتریان به محتوا و خدمات مبتنی بر وب را محدود می کند و بنابر این تغییر و روی آوردن به خدمات رقیب دشوار می شود. وزارت دادگستری آمریکا هفته گذشته به اپل نسبت به انحصارگرایی در بازار گوشی های تلفن هوشمند هشدار داد و به نظر می رسد تصمیم گیری درباره این پرونده که اپل وعده مبارزه با آن را داده است، احتمالاً سال ها طول بکشد.
جریمه سنگین غول های فناوری
منابعی که خواستند نامشان فاش نشود به رویترز گفته اند برخی از بزرگ ترین شرکت های فناوری مانند اپل، متا و آلفابت ممکن است به دلیل نقض احتمالی قانون بازار های دیجیتال مورد تحقیق و تفحص قرار بگیرند. این شرکت ها اگر مجرم شناخته شوند، ممکن است با جریمه های سنگین یا حتی قوانینی برای تجزیه کسب وکار خود مواجه شوند.
هشدار به تبلیغات گوگل
سال گذشته، مارگرت وستاگر (Margrethe Vestager)، رییس کمیسیون ضد انحصار در اتحادیه اروپا، گوگل را به انجام کار های ناعادلانه در تبلیغات آنلاین متهم کرد که اتفاق مهمی بود، زیرا تبلیغات آنلاین یک صنعت بسیار سودآور است. او به گوگل توصیه کرد که برخی از ابزار های خود را که به کسب درآمد از تبلیغات کمک می کند کنار بگذارد.
اروپا به دنبال اقدامات جسورانه
آندریاس شواب (Andreas Schwab)، یکی از قانون گذاران پارلمان اروپا، که در تهیه پیش نویس قوانین مهم فناوری اتحادیه اروپا مشارکت جدی داشت، گفت که قانونگذاران خواهان اقدام جسورانه علیه بیگ تِک هستند چرا که قانون را زیر پا گذاشته است. او همچنین گفت: «اگر اعضای بیگ تِک از قانون بازار های دیجیتال پیروی نکنند، پارلمان درخواست انحلال آنها را خواهد داشت؛ که هدف نهایی آن آزادسازی و عادلانه کردن بازار های فناوری و افزایش نوآوری است.»
چالش تجزیه شرکت های بزرگ فناوری
مشخص نیست که آیا قانون گذاران اپل را مجبور خواهند کرد تا کسب وکار خود را تجزیه کند یا خیر. گزینه های مختلفی در حال بررسی است و شاید این اقدامات فقط منجر به جریمه شود. به باور کارشناسان حقوقی پرونده شکایت علیه اپل، همانند پرونده مایکروسافت در 1998، ممکن است بسیار چالش برانگیز شود. به گفته یکی از مقامات کمیسیون اروپا که نخواست نامش فاش شود، تجزیه یک شرکت آخرین راه حل در اتحادیه اروپاست و پیش از این هرگز اتفاق نیفتاده است.
راه حل های نوین و لزوم تشدید قانون
دَمیِن گرادین، وکیل Damien Geradin اروپایی که به چندین شرکت توسعه دهنده نرم افزار مشاوره می دهد و در پرونده شکایت علیه اپل نیز همکاری دارد می گوید: تجزیه سیستم اپل در مقایسه با سیستم گوگل پیچیده تر خواهد بود، چرا که سیستم اپل بسیار یکپارچه است و تفکیک آن را دشوار می کند. گرادین فکر می کند به جای تجزیه شرکت ها بهتر است قانونگذاران راه حل هایی پیدا کنند که اپل و کمپانی های مشابه را به الزام در پیروی از قوانین ضد انحصار وا می دارد. به باور او دستور به جدایی گوگل از اپل فقط به خدمات مهم در حوزه فناوری آسیب می زند.
اپل بیشتر درآمد سالانه 400 میلیارد دلاری خود را از فروش سخت افزار (آیفون، سیستم عامل مک، آی پد و ساعت هوشمند) به دست می آورد و بخش دیگر درآمدش (حدود 100 میلیارد دلار در سال) حاصل فروش خدمات است.
این گزارش از خبرگزاری رویترز به فارسی برگردان شده است.
جدایی اپل از گوگل چقدر جدی است؟/دشواری های انحصارشکنی در بازار فناوری
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جدایی اپل از گوگل چقدر جدی است؟/دشواری های انحصارشکنی در بازار فناوری" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جدایی اپل از گوگل چقدر جدی است؟/دشواری های انحصارشکنی در بازار فناوری"، کلیک کنید.