سند دفاعی جدید ژاپن منتشر شد/ چین همچنان تهدید راهبردی اصلی

سند دفاعی جدید ژاپن منتشر شد/ چین همچنان تهدید راهبردی اصلی

به گزارش ایکسل بر اساس سند دفاعی ۲۰۲۴ ژاپن که امروز توسط وزارت دفاع این کشور منتشر شده، توکیو قصد دارد برای آمادگی در برابر تهدیدهای امنیتی پیچیده جهان امروز، قدرت نظامی خود را در هفت حوزه کلیدی تقویت کند.

به نقل از ایکسل بر اساس این سند دفاع، ژاپن در حال تقویت توانایی‌های نظامی خود برای خنثی‌سازی حملات دشمن از فاصله ایمن است که با قابلیت‌های دفاعی دوربرد محقق خواهد شد. در این راستا، این کشور اقدام به توسعه ناوشکن‌های مجهز به سامانه سیستم ضد موشکی «ایجس»، تقویت هواپیماهای تجسسی و بدون سرنشین و همچنین تقویت عملکردهای فرماندهی و اطلاعاتی خواهد کرد.

این سند دفاعی که «سفیدنامه» یا «اوراق سفید» نام دارد، در ژاپن برای نخستین بار در سال ۱۹۷۰ تدوین شد و از ۱۹۷۶ تا امروز به صورت منظم منتشر شده است. در این سند، دولت ژاپن به بررسی فضای دفاعی جهان پرداخته و درباره فعالیت‌های نظامی ژاپن در یک سال گذشته گزارش می‌دهد.

ژاپن معادل ۲۶۷ میلیارد دلار برای دوره ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ تخصیص داده و از این مقدار، ۴۲ درصد آن در سال‌های مالی ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ مصرف خواهد شد. بودجه‌های دفاعی برای سال‌های مالی ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ معادل ۴۲ درصد از این کل است.

بر اساس این سند، تشدید سیاست‌های دفاعی دولت ژاپن ناشی از افزایش فعالیت‌های نظامی در پیرامون این کشور است. به گزارش اسپوتنیک، فعالیت‌های ارتش روسیه در خاور دور و تسلیحات پیشرفته این کشور موجب تشدید نگرانی‌های ژاپن شده و تمرینات نظامی روسیه در منطقه هند-آرام و همکاری‌های استراتژیک آن با چین، چالش‌های امنیتی قابل‌توجهی را متوجه توکیو کرده است.

در سند دفاعی امسال ژاپن نیز کشور چین به عنوان «بزرگ‌ترین چالش راهبردی» معرفی شده است. توکیو در این سند به فعالیت‌های نظامی چین در اطراف ژاپن، از جمله در دریای چین شرقی، دریای ژاپن و اقیانوس آرام غربی پرداخته و عنوان کرده است که فشار چین بر جزیره تایوان و تأسیس پایگاه‌های نظامی در دریای چین جنوبی، تنش‌های منطقه‌ای را بیش‌ازپیش افزایش خواهد داد.

این سند نشان می‌دهد که ژاپن در سال جاری هم مانند ادوار گذشته نگرانی فزاینده‌ای نسبت به حضور چین در نزدیکی جزایر سنکاکو (دیائو) دارد و آن را نقض قوانین بین‌المللی تلقی می‌کند.

توکیو همچنین در این سند چین را به افزایش پایدار و غیرشفاف بودجه دفاعی خود در ۳۰ سال گذشته متهم کرده که با محوریت نیروهای هسته‌ای، موشکی، دریایی و هوایی انجام شده است. ژاپن پیش‌بینی می‌کند چین تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار داشته و نه‌تنها با توانایی‌های نظامی آمریکا رقابت کند، بلکه می‌تواند از آن پیشی بگیرد.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سند دفاعی جدید ژاپن منتشر شد/ چین همچنان تهدید راهبردی اصلی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سند دفاعی جدید ژاپن منتشر شد/ چین همچنان تهدید راهبردی اصلی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه