معرفی بهترین غذاهای سنتی اصفهان | راهنمای کامل شکم گردی

معرفی غذاهای سنتی و لذیذ اصفهان

سفر به اصفهان فقط دیدن بناهای تاریخی و لذت بردن از معماری بی نظیر نیست؛ اصفهان یه بهشت واقعی برای کساییه که عاشق غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی اند. اینجا شهر طعم هاییه که هر لقمه اش قصه ای از تاریخ و فرهنگ رو براتون روایت می کنه و دل آدم رو می بره. اصفهان، نصف جهان، با غذاهای سنتی و محلی خودش که تنوعشون از دسرهای شیرین و لذیذ گرفته تا آش های مقوی و خوراک های اصلی حسابی زیاده، یه تجربه فراموش نشدنی رو براتون رقم می زنه. اگه اهل شکم گردی و کشف طعم های تازه هستید، حتماً تا آخر این سفرنامه خوشمزه همراه ما باشید.

معرفی بهترین غذاهای سنتی اصفهان | راهنمای کامل شکم گردی

معمولاً شنیدیم که می گن اصفهان به خاطر آب وهوای خوب و مناسب برای دامداری، غذاهای گوشتی زیادی داره؛ اما خب، این قضیه فقط نصف ماجراست. اینجا برای هر سلیقه ای، از گیاه خوار گرفته تا طرفدارهای غذاهای شیرین، یه گزینه خوشمزه و خاص پیدا می شه که حسابی شما رو غافلگیر می کنه. آماده اید یه دل سیر از طعم های بی نظیر اصفهان بگیم و اشتهاتون رو باز کنیم؟ پس بریم که این سفر خوشمزه رو شروع کنیم و پرده از راز غذاهای سنتی و لذیذ اصفهان برداریم!

معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای اصفهان که نباید از دست داد!

وقتی اسم اصفهان میاد وسط، اولین چیزی که شاید به ذهن خیلی هامون برسه، غذاهاییه که اسم و رسمشون حسابی تو دل مردم جا باز کرده. یه سری از این غذاها انقدر معروف اند که اصلاً نمی شه رفت اصفهان و ازشون غافل موند. اینجا قراره با چند تا از گل سرسبد غذاهای سنتی اصفهان آشنا بشیم.

بریانی: نماد بی چون و چرای آشپزی اصفهان

بریانی اصفهان، نه بریان! این یه نکته کلیدیه که اصفهانی ها حسابی روش تأکید دارن. بریانی، هویت آشپزی اصفهانه و کمتر کسی پیدا می شه که پا بذاره این شهر و هوس یه بریانی داغ و چرب به سرش نزنه. یه لقمه بریانی که روی نون سنگک تازه و پر روغن حیوانی گذاشته شده، با یه کاسه آبگوشت بریانی و ریحون و پیاز، از اون تجربه هاست که تا مدت ها مزه اش زیر دندونت می مونه.

مواد اصلی این دلبر گوشتی چیه؟ گوشت گوسفند چرخ کرده، ریه، پیاز، دارچین و نعناع خشک. نحوه پخت سنتی بریانی هم خودش یه هنره؛ گوشت رو روی یه اجاق مخصوص بریانی با کفگیر مسی تفت می دن تا حسابی جا بیفته و عطرش فضای اطراف رو پر کنه. بعدش، با خلال گردو و بادوم و کمی نعناع خشک داغ، روی نون سنگک قرارش می دن و به همراه یه کاسه آبگوشت بریونی که اغلب با کشک و زعفرون غنی شده، سرو می شه. طبع گرم بریانی با دوغ خنک اصفهانی و سبزی خوردن تازه، یه ترکیب جادویی می سازه که نمی شه ازش گذشت.

می گن بریانی از دوران زرتشتیان توی اصفهان پخته می شده و این نشون می ده که چقدر این غذا ریشه تو تاریخ و فرهنگ این شهر داره.

حالا کجا می شه بهترین بریانی اصفهان رو پیدا کرد؟ بریانی اعظم، بریانی حاج محمود شفاعت و بریانی عشایر از اون جاهای معروف و قدیمی اند که هر کدومشون سبک و سیاق خاص خودشون رو دارن. بریانی اعظم با شعبات متعدد و سرعت سرویس دهی بالاش معروفه، حاج محمود شفاعت قدمت زیادی داره و عشایر هم مشتری های پر و پا قرص خودش رو داره.

خورش ماست: دسری سلطنتی و منحصر به فرد

خورش ماست! بله، درست شنیدید، خورش ماست. اما قبل از اینکه فکر کنید این یه خورش معمولیه، باید بگم این بیشتر یه دسره تا خورش، اونم از نوع سلطنتی و مجلسی. این دسر خوش رنگ و لعاب ریشه در دوران صفویه و قاجار داره و از اون غذاهاییه که اصالت و اشرافیت اصفهان رو به رخ می کشه.

ترکیبات اصلی خورش ماست شامل ماست چکیده سفت، گوشت گردن گوسفند یا مرغ (که معمولاً با گوشت گردن تهیه می شه)، زعفران اعلا، شکر، زرشک و خلال بادام یا گردوئه. فکرش رو بکنید، یه ترکیب شیرین و ترش ملایم با بافتی لطیف و کش دار که مثل حلیم می مونه و توی دهن آب می شه. این دسر معمولاً سرد سرو می شه و بهترین زمان برای امتحان کردنش، بعد از یه غذای سنگین یا به عنوان یه پیش غذای خنکه. خیلی از رستوران های سنتی و مجلسی اصفهان، خورش ماست رو با کیفیت عالی سرو می کنند که واقعاً ارزش امتحان کردن رو داره.

گوشفیل و دوغ: ترکیب غیرمنتظره اما معجزه آسا

اولین بار که شنیدم اصفهانی ها گوشفیل رو با دوغ می خورن، شاخ درآوردم! اما وقتی امتحانش کردم، فهمیدم این ترکیب عجیب و غریب چقدر معجزه آسا و به جاست. گوشفیل، یه شیرینی ترد و پفکیه که با آرد، تخم مرغ و ماست درست می شه و بعد از سرخ شدن در روغن، توی شربت غلیظ و شیرین غوطه ور می شه. گوشفیل به خودی خود خیلی شیرینه و طبع گرمی داره.

حالا دوغ میاد وسط! دوغ اصفهانی خنک و ترش، دقیقاً همون چیزیه که طعم شیرین گوشفیل رو متعادل می کنه و طبع گرمش رو خنثی. این باور از قدیم الایام وجود داشته که با خوردن طبع سرد و گرم در کنار هم، میشه تعادل رو تو بدن حفظ کرد. این یه تجربه کاملاً اصفهانیه و هر کسی که به این شهر سفر می کنه، باید حتماً این ترکیب متفاوت و دلچسب رو امتحان کنه. می تونید تو چهارباغ، به خصوص از قنادی ها و آبمیوه فروشی های معروف، یه گوشفیل داغ و یه لیوان دوغ خنک بگیرید و همون جا نوش جان کنید.

آش ها و شورباها: طعم اصالت در هر قاشق

اصفهان فقط به بریانی و خورش ماستش معروف نیست؛ این شهر پر از آش ها و شورباهای خوشمزه و مقویه که هر کدومشون داستان خودشون رو دارن. توی فصول مختلف، آش های اصفهانی رنگ و بوی خاصی به سفره ها می دن و حسابی دل آدم رو گرم می کنن.

حلیم بادمجان: محبوب و مجلسی

حلیم بادمجان اصفهان، یه جورایی از اون غذاهاییه که هم می تونه یه شام سبک و مقوی باشه و هم یه پیش غذا یا حتی یه غذای مجلسی تمام عیار. حلیم بادمجان اصفهانی یه فرق اساسی با حلیم بادمجان جاهای دیگه داره و اون هم بافت کش دار و رنگ دلبرشه. مواد اصلیش بادمجان سرخ شده، گوشت گردن گوسفندی، عدس، پیاز و سیر داغ، کشک و نعناع داغ فراوانه. هرچی بیشتر کش بیاد، نشون دهنده اینه که بهتر پخته شده. تزیینش با کشک سفید، نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ هم خودش یه هنره و اشتهای آدم رو دوچندان می کنه.

آش شوربای سبزی: مقوی و سنتی

آش شوربای سبزی، یه آش خوش عطر و طعمه که توی فصول سرد سال، به خصوص وقتی حس سرماخوردگی دارید، مثل یه دارو عمل می کنه. این آش با آش های دیگه یه فرق اساسی داره؛ توی اون از کوفته های کوچولوی گوشت چرخ کرده استفاده می شه که طعم و مزه بی نظیری بهش می ده. برنج، سبزیجات معطر (تره، جعفری، شنبلیله)، پیاز داغ و نعناع داغ، مواد اصلی این آش خوشمزه اند. بعضی ها هم برای مقوی تر شدن، بهش حبوبات یا شلغم اضافه می کنن.

اشکنه (کله جوش): سادگی و اصالت

اشکنه، یا همون کله جوش، یکی از ساده ترین و در عین حال مغذی ترین غذاهای اصفهانیه. این غذا خیلی سریع آماده می شه و برای روزهایی که وقت کمی دارید یا هوس یه غذای سبک و اصیل کردید، عالیه. مواد اصلیش پیاز داغ، کشک، گردو و نعناع داغه. اول پیاز رو سرخ می کنن، بعد کشک و گردوی خردشده رو اضافه می کنن و در نهایت کشک رقیق شده رو بهش می افزایند و مدام هم می زنن تا ته نگیره. اشکنه رو با نون سنگک تازه و کمی سبزی خوردن می شه حسابی نوش جان کرد و از طعم اصیلش لذت برد. ارزش غذایی بالایی داره و حسابی سیرتون می کنه.

آش سماق: طعمی ترش و به یادماندنی

اگه عاشق طعم های ترش هستید، آش سماق اصفهانی رو از دست ندید! این آش با یه طعم ترش و ملس خاص، حسابی توی روزهای سرد می چسبه. توی پخت این آش از گوشت قلقلی چرخ کرده، سماق، برنج و سبزیجات معطر استفاده می شه. اول قلقلی ها رو سرخ می کنن، بعد سماق رو اضافه می کنن تا عطرش بلند شه، و بعد برنج و سبزی رو می ریزن تا با هم جا بیفتن. یه کاسه آش سماق داغ، با اون رنگ و بوی ترشش، هر سردی رو از تن آدم به در می کنه.

حلیم شیر: صبحانه ای مقوی و متفاوت

حلیم شیر اصفهانی، یه صبحانه یا میان وعده مقویه که با حلیم های معمولی که می شناسیم فرق داره. اینجا پای شیر هم به میون میاد! گندم، شیر، گوشت (معمولاً گوشت گردن)، دارچین و کنجد، مواد اصلی این حلیم خوشمزه اند. برای اینکه نفخ گندم گرفته بشه، باید از شب قبل خیسش کنن. بعدش گندم رو می پزن و گوشت رو اضافه می کنن تا حسابی بپزه و له بشه. در نهایت با دارچین، کنجد و کمی روغن حیوانی تزیین و سرو می شه. طعم شیرین و مقوی این حلیم، برای شروع یه روز پر انرژی عالیه.

آش اوماج چغندر: رنگ و لعاب سفره شب یلدا

آش اوماج چغندر، یه آش فصلی و سنتیه که به خصوص توی زمستون و شب یلدا، حسابی سر سفره اصفهانی ها خودنمایی می کنه. رنگ قرمز و دلبرش که از چغندر می گیره، به همراه اون طعم ملس و ترشش که از سرکه سیب میاد، حسابی اشتها رو باز می کنه. آرد گندم (که به شکل اوماج های کوچیک درمیاد)، سرکه سیب، لبو (چغندر) و ادویه ها، مواد اصلی این آش خوشمزه اند. یه کاسه آش اوماج چغندر داغ، نه تنها بدن رو گرم می کنه، بلکه با رنگ و طعم خاصش، یه حس نوستالژیک رو براتون زنده می کنه.

پلوها و خوراک های اصلی: سفره های رنگین اصفهان

سفره اصفهانی ها همیشه رنگین و پر از غذاهاییه که هم اصالت دارن و هم طعم های جدید. در ادامه با چند نمونه از پلوها و خوراک های اصلی این شهر آشنا می شیم که هر کدومشون یه جورایی قصه گو هستند.

گوشت لوبیا (یخنی لوبیا): آبگوشت اصیل اصفهانی

گوشت لوبیا یا همون یخنی لوبیا، یه آبگوشت محلیه که با آبگوشت های معمولی فرق داره و یه جورایی امضای آشپزی اصفهانیه. این غذا خیلی مقویه و مواد اصلیش گوشت، لوبیا سفید، تره، جعفری، شنبلیله، برنج و سیب زمینیه. اصفهانی ها معمولاً این غذا رو تو قابلمه های مسی می پزن تا حسابی جا بیفته و طعمش بی نظیر بشه. این غذا رو با نون تازه و سبزی خوردن می خورن و بعضی ها هم به عنوان نذری تو مراسم خاص می پزند. یخنی لوبیا، یه وعده غذایی کامله که هم سیرکننده است و هم پر از طعم و عطر سبزیجات تازه.

قیمه ریزه (کله گنجشکی): غذایی نوستالژیک

قیمه ریزه، که بعضی شهرها بهش کله گنجشکی هم می گن، یه غذای نوستالژیک و محبوبه که سریع آماده می شه و حسابی خوشمزه است. گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز، رب گوجه فرنگی و نعناع یا ترخون خشک، مواد اصلی این غذا رو تشکیل می دن. قلقلی های کوچیک گوشت توی یه سس خوش رنگ و لعاب، یه طعم بی نظیر رو ایجاد می کنه. اگه دوست دارید طعم غذاهای قدیمی و اصیل رو بچشید، حتماً قیمه ریزه رو امتحان کنید. این غذا بیشتر تو مناطق قدیمی تر شهر پیدا می شه و شاید رستوران های مدرن کمتر سروش کنن.

کباب حسینی: کبابی متفاوت بر سیخ چوبی

کباب حسینی، یه کباب خاص و متفاوته که به جای کباب شدن روی آتش، توی سس مخصوص خودش پخته می شه. فیله گوسفندی که به تکه های کوچیک خرد شده، همراه با پیاز و فلفل دلمه، روی سیخ های چوبی کوچیک کشیده می شه. بعد این سیخ ها توی یه سس خوش طعم از رب گوجه فرنگی، آبغوره و ادویه ها غوطه ور می شن و روی حرارت ملایم می پزند. طعم کباب حسینی، هم ملسه و هم کمی ترش که حسابی مزه متفاوتی رو بهتون هدیه می ده. این غذا رو با برنج یا نون تازه می شه نوش جان کرد.

تاس کباب: ترکیبی شیرین و لذیذ

تاس کباب اصفهانی، با اون تاس کباب هایی که تو جاهای دیگه می خوریم کمی فرق داره؛ اینجا طعم شیرینی هم به میون میاد! این غذا برای کسانی که طعم های شیرین و ملس رو دوست دارن، یه انتخاب عالیه. گوشت گوسفندی، پیاز، به، شکر، گوجه فرنگی، سیب زمینی و کمی سرکه، مواد اصلی این تاس کباب رو تشکیل می دن. به و شکر یه طعم ملس و شیرین خاصی به غذا می دن که بی نظیره. این ترکیب طعمی، تاس کباب اصفهانی رو از بقیه متمایز می کنه و حسابی به دل می شینه.

به پلو: عطر بهار در بشقاب اصفهانی

به پلو، یه پلوی خوش رنگ و معطره که بوی بهار رو به سفره می آره. این پلو رو می شه هم با گوشت و هم بدون گوشت پخت. پیاز، به، گوشت تکه ای یا چرخ کرده، زعفران دم کرده، برنج و آلو خورشتی، مواد اصلی به پلو هستند. به، وقتی پخته می شه، یه عطر و طعم خاص و دلپذیر به پلو می ده که واقعاً بی نظیره. رنگ طلایی زعفرون و آلوهای ملس، این پلو رو هم زیبا می کنه و هم حسابی خوشمزه. این غذا معمولاً توی فصولی که به تازه پیدا می شه، بیشتر پخته می شه.

نخود آب: دیزی مقوی اصفهان

نخود آب، یه غذای مقوی و سیرکننده است که می شه گفت همون دیزی اصفهانیه! اگه به دیزی علاقه دارید، نخود آب رو هم حتماً امتحان کنید. گوشت، نخود (که از شب قبل خیس خورده تا نفاخیش گرفته بشه)، پیاز، رب گوجه فرنگی و برنج، مواد اصلی این غذا رو تشکیل می دن. این غذا به خاطر نخود زیادش، حسابی پر از پروتئین و انرژی زاست و برای روزهای سرد زمستون، یه انتخاب عالیه. نخود آب رو هم مثل دیزی، با نون سنگک و سبزی خوردن می خورن.

پلو ماش و دمپخت کنجد و خشخاش: غذاهای ساده و انرژی زا

پلو ماش و دمپخت کنجد و خشخاش، دو تا غذای ساده اما حسابی مقوی و انرژی زا هستند. پلو ماش با ماش، شوید و برنج درست می شه و یه غذای سبکه که هم خوشمزه است و هم مفید. دمپخت کنجد و خشخاش هم یه غذای خاص تره که توی اون ماش، هویج، کنجد، خشخاش و گردو با برنج پخته می شه. این دمپخت به خصوص برای کسانی که نیاز به انرژی زیادی دارن، مثل ورزشکاران، عالیه. طعم و عطر کنجد و خشخاش، این دمپخت رو حسابی خاص و دلچسب می کنه.

کوفته ها و خوراک های محلی خاص

اصفهان فقط به پلو و آش محدود نمی شه؛ اینجا کلی کوفته و خوراک محلی خاص داریم که هر کدومشون یه داستان و یه طعم منحصر به فرد دارن. آماده اید با این خوشمزه های خاص آشنا بشیم؟

کوفته شوید باقالی: طعمی دلپذیر و آشنا

کوفته شوید باقالی، از اون کوفته های محبوبه که با مواد خاصی درست می شه و طعمش حسابی آشنا و دلپذیره. گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر (شوید، جعفری و کمی ترخون)، برنج، باقالی، پیاز، تخم مرغ، آلو و زرشک، مواد اصلی این کوفته رو تشکیل می دن. یه فوت و فن مهم برای اینکه کوفته وا نره، اینه که گوشت چرخ کرده رو با نمک حسابی ورز بدن. این کوفته رو با یه سس خوش رنگ از رب گوجه فرنگی و پیاز داغ سرو می کنن که طعمش رو دوچندان می کنه.

کوفته کشک: متفاوت و خوش طعم

اگه دنبال یه کوفته با طعمی کاملاً متفاوت هستید، کوفته کشک اصفهانی رو حتماً امتحان کنید. همونطور که از اسمش پیداست، اینجا پای کشک به میون میاد! گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، سبزیجات معطر، کشک، نعناع خشک و گردو، ترکیبات اصلی این کوفته خوشمزه اند. طعم ملس و کمی ترش کشک در کنار گوشت و سبزیجات، یه طعم خاص و جدید رو براتون رقم می زنه که حسابی تو ذهن می مونه. کوفته کشک رو معمولاً با نعناع داغ و سیر داغ تزیین می کنن.

کوفته برنجی (آمروی/آمربی): کوفته ای با اصالت

کوفته برنجی، که اصفهانی ها بهش آمروی یا آمربی هم می گن، یکی دیگه از کوفته های اصیل و خوشمزه این شهره. این کوفته با گوشت چرخ کرده، سبزی خورشتی، برنج، تخم مرغ و پیاز درست می شه و به خاطر مواد اولیه اش حسابی مقویه. این کوفته رو هم می شه با سس های مختلف سرو کرد، اما معمولاً یه سس ساده از رب و پیاز داغ در کنارش سرو می شه تا طعم اصلی کوفته بیشتر به چشم بیاد. یه تجربه ناب از غذاهای سنتی اصفهان که نباید از دست داد.

یخمه ترش: غذایی ملس با میوه های خشک

یخمه ترش، از اون غذاهای خاص و قدیمیه اصفهانه که با ترکیب میوه های خشک، یه طعم ملس و بی نظیر داره. این غذا یه جورایی نوستالژیکه و شاید کمتر تو رستوران ها پیداش کنید، اما اگه شانس آوردید و گیرتون اومد، حتماً امتحانش کنید. آلو، پره زردآلو، به، گوشت گوسفندی، برنج و شکر یا شیره خرما، مواد اصلی این غذای خوشمزه اند. ترکیب طعم ترشی آلو و زردآلو با شیرینی به و شکر، یه تعادل بی نظیر ایجاد می کنه که حسابی به دل می شینه.

جغوربغور: خوراک دل و جگر

جغوربغور، غذایی برای دوستداران دل و جگر! این خوراک محلی و خوشمزه، با قلوه، دل و جگر گوسفند (و گاهی جگر سفید) به همراه پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه درست می شه. یه جورایی واویشکای اصفهانیه، اما خب با سبک و سیاق خودش. جغوربغور رو معمولاً با نون تازه و سبزی خوردن می خورن که حسابی می چسبه و پر از انرژی و طعمه. اگه دل و جگر بازید، حتماً این خوراک رو تو اصفهان امتحان کنید.

چوقورتی: واویشکای اصفهانی

چوقورتی، یه خوراک محلی دیگه است که خیلی ها اون رو با واویشکای شمالی مقایسه می کنن. این غذا با گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، گوجه، فلفل دلمه و آبلیمو درست می شه. یه طعم تند و تیزی داره و معمولاً کنارش بادمجان سرخ شده سرو می شه. چوقورتی یه غذای ساده و سریع الطبخ محسوب می شه و می تونه یه گزینه عالی برای یه ناهار یا شام سبک و پر انرژی باشه.

گیپا (دلمه سیرابی): تجربه ای خاص و معطر

گیپا یا دلمه سیرابی، یه تجربه کاملاً متفاوته برای کسانی که دوست دارن غذاهای خاص رو امتحان کنن. شاید اسم سیرابی کمی آدم رو بترسونه، اما نگران نباشید! توی این دلمه، سیرابی با برنج، لپه، سیر و پیاز، ماست، رب و سبزیجات معطر و ادویه های خاص (مثل رزماری و زنجبیل) پر می شه و اون بوی خاص سیرابی رو کاملاً از بین می بره و یه طعم و عطر بی نظیر بهش می ده. گیپا یه غذای مقویه که با پخت طولانی، حسابی جا می افته و لذیذ می شه.

خورش نعنا جعفری: عطر و طعم به یاد ماندنی

خورش نعنا جعفری، از اون خورش هاییه که اول عطرش شما رو جذب خودش می کنه و بعد طعم ملس و بی نظیرش، تا مدت ها توی خاطرتون می مونه. پیاز، گوشت، نعناع و جعفری (که باید با دقت سرخ بشن تا تلخ نشن)، گوجه سبز و کمی شکر، مواد اصلی این خورش رو تشکیل می دن. ترکیب عطر نعناع تازه با طعم ملس گوجه سبز و شکر، یه مزه خاص و به یاد موندنی رو بهتون هدیه می ده. این خورش معمولاً با برنج سفید سرو می شه و حسابی توی فصول گرم سال می چسبه.

خورشت مرغ و آلوچه: ملس و دلپذیر

خورشت مرغ و آلوچه، برای کسانی که طعم های ملس و کمی شیرین رو می پسندند، یه انتخاب جذاب تو اصفهانه. مرغ، آلوچه، پیاز، سیب زمینی، رب، زعفران، شکر و دارچین، مواد اصلی این خورشت خوشمزه اند. آلوچه های ترش و شیرین، یه طعم بی نظیر به مرغ می دن و زعفران هم رنگ و عطر فوق العاده ای به خورشت می بخشه. این خورشت با برنج سفید سرو می شه و می تونه یه گزینه عالی برای مهمونی ها و دورهمی ها باشه.

گداخته: بمب انرژی اصفهانی

گداخته، یه جور دسر یا خوراکی مقویه که اصفهانی ها برای تقویت بدن و به خصوص برای کسانی که احساس ضعف یا کمردرد دارن، درست می کنن. می شه گفت یه جورایی همون کاچیه، اما با مواد غنی تر. آرد گندم، کره، نبات، انواع پودر مغزیجات (پسته، بادام، گردو، فندق)، خرمای پودرشده، زعفران و دارچین، مواد اصلی این بمب انرژی رو تشکیل می دن. گداخته حسابی پرکالریه و برای بازیابی انرژی از دست رفته، عالی عمل می کنه.

غذاهای نونی و پیش غذاهای اصفهانی: تکمله کننده هر سفره

سفره اصفهانی ها همیشه پر از انتخاب های جذابه. بعضی غذاها رو می شه هم به عنوان وعده اصلی با نون خورد و هم به عنوان یه پیش غذای دلچسب شروع کننده یه ضیافت به یادماندنی.

طعم نان و غذا: لیستی از غذاهای اصفهانی که با نان سرو می شوند

اگه مثل من اهل نون خور باشید، اصفهان براتون یه عالمه گزینه داره! خیلی از غذاهای اصفهان طوری طراحی شدن که بهترین طعمشون رو وقتی با یه نون تازه، مخصوصاً نون سنگک داغ، خورده بشن، نشون می دن. فکرش رو بکنید، یه لقمه نون تازه که آغشته شده به طعم این غذاهای اصیل… واقعاً چیزی از این بهتر وجود نداره.

  • جغوربغور
  • گوشت لوبیا (یخنی لوبیا)
  • بریانی
  • حلیم بادمجان
  • اشکنه (کله جوش)
  • چوقورتی
  • کوفته شوید باقالی
  • کوفته کشک
  • کوفته برنجی (آمروی/آمربی)
  • نخود آب
  • گیپا (دلمه سیرابی)

پیش غذاهای آغازگر یک ضیافت اصفهانی

یه شام یا ناهار درست و حسابی اصفهانی، حتماً باید با یه پیش غذای دلپذیر شروع بشه. این پیش غذاها نه تنها اشتهاتون رو باز می کنن، بلکه شما رو با طعم های اولیه و خاص اصفهان آشتی می دن. تنوع این پیش غذاها هم کم نیست و می تونید هر کدوم رو که بیشتر به سلیقه تون می خوره انتخاب کنید.

  • کوکوقندی
  • کباب مُشتی (کباب زردک)
  • خورش ماست (به عنوان دسر یا پیش غذا)
  • آش شوربای سبزی
  • آش سماق
  • آش اوماج چغندر

کجا غذای اصیل اصفهان را بچشیم؟ معرفی بهترین رستوران ها و سفره خانه ها

خب، تا اینجا کلی از غذاهای خوشمزه اصفهان حرف زدیم. حالا سوال اینجاست که این غذاهای سنتی و لذیذ رو کجا می شه با کیفیت عالی پیدا کرد؟ اصفهان پر از رستوران ها و سفره خانه هایی با فضای دلنشین و غذاهای اصیله که تجربه شکم گردی تون رو بی نظیر می کنه. اینجا چند تا از بهترین ها رو براتون لیست کردیم:

رستوران شهرزاد

رستوران شهرزاد، یکی از معروف ترین و قدیمی ترین رستوران های اصفهانه که با فضای سنتی و مجللش، شما رو به دل تاریخ می بره. آینه کاری های زیبا و نقاشی های قدیمی، محیطی فراموش نشدنی رو خلق کردن. اگه دنبال یه تجربه غذایی لوکس و اصیل اصفهانی هستید، اینجا همونجاست. خورش ماست، بریانی و ته چین های این رستوران حسابی معروف و پرطرفدارند.

آدرس: خیابان چهارباغ، ابتدای خیابان عباس آباد

بریانی اعظم

برای بریانی، اصلاً نمی شه از بریانی اعظم گذشت! این رستوران بیش از یک قرنه که با بریانی های لذیذ و معروفش، مشتری های ثابت و گذری زیادی رو جذب کرده. ممکنه گاهی اوقات مجبور بشید تو صف بایستید، اما باور کنید که ارزشش رو داره. سرعت سرویس دهی بالاشون هم باعث می شه زیاد معطل نشید. بریانی اعظم چندین شعبه در اصفهان داره و بریانی های اصیل رو با همون کیفیت قدیمی سرو می کنه.

آدرس شعبه یک: دروازه دولت، ابتدای چهارباغ پایین

رستوران نقش جهان

اگه بعد از گشت وگذار تو میدان نقش جهان، خسته و گرسنه شدید، رستوران نقش جهان یه انتخاب عالیه. این رستوران با موقعیت عالی و چشم اندازی زیبا به میدان، غذاهای ایرانی و بین المللی رو تو فضایی سنتی و دل نشین سرو می کنه. می تونید در کنار لذت بردن از فضای تاریخی میدان، یه وعده غذای خوشمزه رو هم تجربه کنید.

آدرس: اصفهان، میدان نقش جهان، کنار مسجد شیخ لطف الله، طبقه بالایی سرای هنرمندان اسپادانا

سفره خانه چاه حاج میرزا

برای امتحان کردن غذاهای خاص تر و کمتر رایج اصفهان، مثل شله بریان زیره، سفره خانه چاه حاج میرزا رو پیشنهاد می کنیم. این سفره خانه با فضایی سنتی و اصیل، غذاهایی رو سرو می کنه که شاید تو هر رستورانی پیدا نشه. اینجا می تونید طعم های واقعی و فراموش شده اصفهان رو بچشید و یه تجربه متفاوت داشته باشید.

آدرس: اصفهان، خیابان حکیم، کوچه باغ قلندرها

یک کافه سنتی/دیزی سرا برای اشکنه یا نخود آب

برای تجربه طعم اشکنه یا نخود آب، بهترین گزینه رفتن به یک کافه سنتی یا دیزی سراهای قدیمی اصفهانه. این جور جاها معمولاً این غذاهای ساده اما پر از طعم رو با کیفیتی عالی و در فضایی صمیمی سرو می کنند که حسابی می چسبه. می تونید با یه پرس اشکنه یا نخود آب، یه وعده غذای مقوی و نوستالژیک رو تجربه کنید.

نکته: برای پیدا کردن بهترین دیزی سراها، بهتره از محلی ها کمک بگیرید یا تو کوچه پس کوچه های قدیمی اصفهان دنبالشون بگردید.

سخن پایانی: اصفهان، شهری که با غذاهایش جان می گیرد.

اصفهان، شهر هزار رنگ و هزار طعم، جاییه که تاریخ و هنر با عطر دلنشین غذاهای سنتی گره خورده. از بریانی های داغ و چرب گرفته تا خورش ماست های کش دار و شیرین، هر کدوم از این غذاها یه جورایی روح اصفهان رو تو خودشون دارن. شکم گردی تو این شهر، کمتر از بازدید از جاهای تاریخیش نیست و حتی می تونم بگم طعم غذاهاش می تونه تکمیل کننده یه سفر رویایی به نصف جهان باشه.

باورتون می شه چقدر تنوع غذایی تو اصفهان زیاده؟ این همه آش، پلو، خورش، کوفته و دسر، هر کدومشون منتظرن تا شما رو به یه دنیای جدید از طعم و مزه ببرن. امیدوارم این سفر مجازی به آشپزخونه اصفهانی ها، اشتهای سفر و تجربه این طعم های بی نظیر رو تو دلتون زنده کرده باشه. پس معطل نکنید! سفرتون رو به اصفهان برنامه ریزی کنید و از نزدیک طعم اصیل و لذیذ این غذاها رو بچشید. قول می دم پشیمون نمی شید.

حالا شما بگید، از بین این همه غذای سنتی و لذیذ اصفهان، کدومش رو بیشتر دوست دارید؟ یا اگه تجربه ای از شکم گردی تو اصفهان دارید، حتماً با ما به اشتراک بذارید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی بهترین غذاهای سنتی اصفهان | راهنمای کامل شکم گردی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی بهترین غذاهای سنتی اصفهان | راهنمای کامل شکم گردی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه